Rakentaminen

Palveluihimme kuuluu arkkitehti- ja rakennuttajapalvelut, korjaustöiden suunnittelu, kilpailutus, projektijohtaminen ja valvonta.

Rakennuttajakonsulttina olemme erikoistuneet vanhojen käytettyjen asuintalojen ulkopintojen kokonaisvaltaisen uudistamisen suunnitteluun. Vesikatot, julkisivut, ikkunat, ovet, pihainfra ja perustusten kuivanapito sekä pihalle lisärakentaminen. Pihainfrassa otamme huomioon suunnittelussa myös taloyhtiöiden sähköautojen pysäköintipaikat ja niille sähkö- ja hybridiautojen latauspaikat. Suuri osa julkisivujen erityissuunnittelutehtävistämme on tullut puutaloyhtiöistä, joiden rakenteissa on asbestimateriaaleja, joiden korjaamisesta ja uudistamisesta meillä on hyvin merkittävät referenssit. Perinteisten rappauksen, levytyksen ja puuvuorauksen uudistaminen lämpöeristettynäkin ovat meille hyvin tuttuja, osin paikkakunnan pioneerina.

Meillä on erikoisesti etuna se, että osaamme korjaussuunnittelut kokonaisuuden; vesikatot, julkisivut, pihainfra ja kuivanapito sekä niiden oheistyöt. Osaamme ne sopivasti. Meiltä kannattaa kysyä rakennuttajapalveluja koska olemme joustava, nopea ja sopivan hintainen tekemään kaikki tarvitsemanne kokonaistyöt.  Useasti saamme korjaus- ja uudistustyöt kilpailutettuna tehdyiksi yhteistyössä osaavan urakoitsijan kautta monesti edullisemmin - kokonaishinta lisätöineen ja onnistumisen tulos ratkaisee! Meillä on sopiva konsepti, jota ei enää tarvitse harjoitella! Hoidamme kaikki valmiksi - "avaimet käteen".

Referenssit

17.8.2023

Viinikassa alkoi tammikuussa jo "kahdeksas tyyppitalomme" uudistussuunnittelumme 74-vuotiaan asuintalon rakennustyöt porrashuoneremonteilla. Kevättalvella alkoi talon julkisivutyöt asbestikuitulevyjen purkamisella. Taloon uusittiin vesikatolla vanha profiilipeltikate konesaumakatoksi jatketuille räystäille. Seinille tuli lisälämpöeriste. Yläpohja vintistä lisäeristettiin. Uusittiin ikkunat ja ovet. Julkisivuille tehtiin 28 mm paksusta laudasta uusi lomalautavuoraus. Talo maalattiin aistikkaan vihreäksi. Työt valmistuvat heinäkuussa. Perustusten kuivanapidon uudistus ja pihainfra valmistuvat jo 6 vuotta aiksemmin.Näihin parhaiten toimiva kokonaiskonsepti, meillä on näiden tyyppitalojemme energia-julkisivuremontteihin paras tieto-taito.

Rautaharkossa valmistui viime vuonna 65-vuotiaan asbestikuitulevy-puukerrostalon kaikkien ulkopuolen pintojen uudistaminen, vesikatto ja julkisivut, lisäksi mm. uusi jätehuoltorakennus. Viime kesänä valmistui myös tekemämme työselostuksen mukaan hankolaisen urakoitsijan toimesta Hangon ortodoksisen kirkon peltikatteen peruskunnostus, pintaan tulimme edustamme TRC alumiinibitumia, heijastaa takaisin auringon kuumia säteitä. Syksyllä 2022 valmistui 1970-luvun kangasalalaisen rivitaloyhtiön energiateknisen suunnittelumme tuloksena 3 kpl taloja, energialaskelma, vanha ilmalämmitys korvattiin nykyaikaisella uudella ja uudet u-arvo 0,8 matalaenergiaikkunat, yms.Syksyllä 2022 valmistui hakametsäläisen rivitaloyhtiön pihatien peruskorjaus yms., vanhat massat pois, uudet sv- viemäröinnit, uudet massat ja routaeristys sekä lopuksi asfaltti pintaan. Kainuussa tehtiin remonttisuunnittelun kahden maneesipohjan peruskunnostamisesta. Keskellä kesää valmistui noin 1500 m2 huopakatteiden tiivispaikkaus Veisussa. Kaiken kaikkiaan olemme olleet uudistamassa 2000 alkaen yli 100 asuintalon julkisivuja, vesikattoja enemmän ja pihainfraa paljon, hevospohjainfraa enemmän. Uusi Vuosi 2023 on alkanut ja odotamme innolla, että saamme yhdeksännen "tyyppitalomme" tilauksen ja vielä +1 = 10 täynnä.

  • Vuosina 2010–2023 olemme tehneet mm. Härmälän, Pispalan, Rautaharkon, Nekalan ja Viinikan puukerrostalojen uudistamisia, pihatöitä, perustuksien salaojituksia ja eristyksiä, vesikattojen uusimista ja räystäiden jatkamista, julkisivujen lisäeristyksiä ja puuvuorauksia sekä ikkunoiden ja ovien uusimistöitä
  • Kalevassa kerrostalon julkisivujen peruskorjaus aaltomaisilla kuitusementtilevyillä vuonna 2008
  • Tampereen ensimmäinen terrakotta-tiililaatta julkisivun ja lisäeristys suureen betonielementti kerrostalon vuonna 2004
  • Teimme ensimmäisen rappaustyösuunnittelumme korkeaan rapattuun kerrostalon vuonna 2000, johon tuli lasivillalämpörappaus ja ruiskupinnoitus
  • Tampereen ensimmäinen kivivillaeristys ja ruiskurappaus teollisuusrakennukseen vuonna 1982
  • Nekalan puukerrostaloon profiilipeltikuori vuonna 1977
  • vuonna 2009 suunnittelimme Kalevaan 1962 rakennetun Suomen ensimmäinen täyselementtitalon julkisivujen uudistuksen
  • olemme mukana useissa jugend-talojen julkisivutöissä urakoitsijana, valvojana, suunnittelija ja rakennuttajana