Rakentaminen

Palveluihimme kuuluu arkkitehti- ja rakennuttajapalvelut, korjaustöiden suunnittelu, kilpailutus, projektijohtaminen ja valvonta.

Rakennuttajakonsulttina olemme erikoistuneet käytettyjen asuintalojen ulkopintojen kokonaisvaltaisen uudistamisen suunnitteluun. Vesikatot, julkisivut, ikkunat, ovet, pihainfra ja perustusten kuivanapito sekä pihalle lisärakentaminen. Pihainfrassa otamme huomioon suunnittelussa myös taloyhtiöiden sähköautojen pysäköintipaikat ja niille sähkö- ja hybridiautojen latauspaikat. Suuri osa suunnittelutehtävistä on tuleva rakenne puutaloyhtiöistä, joissa on asbestia, niiden korjaamisesta ja uudistamisesta meillä hyvät referenssit. Perinteisten rappauksen, levytyksen ja puuvuorauksen uudistaminen lämpöeristettynäkin ovat meille hyvin tuttuja, osin paikkakunnan pioneerina.

Erikoisesti etunamme useimpiin suunnitteluihimme on se, että osaamme korjausten kokonaisuuden; vesikatot, julkisivut, pihainfra ja kuivanapito sekä niiden oheistyöt.  Tiedossa on kuka urakoitsija osaa sopivasti tehdä. Meiltä kannattaa kysyä rakennuttajapalveluja koska olemme nopea ja sopivan hintainen. Miksi tekisit itse ja näkisit "vaivan", kun useasti saamme korjaus- ja uudistustyöt kilpailutettuna toimeksi osaavan urakoitsijan kautta monesti sopivan kokonaishintaan, ja onnistumisen tulokseen ratkaisee! Meillä on sopiva konsepti, jota ei tarvitse harjoitella! Kohteissamme lisätöiden osuus on varsin pieni! Hoidamme kaikki valmiksi - "avaimet käteen". Arkkitehti- ja rakennuttamistyöt!

Referenssit

 

Viinikassa valmistui 74-vuotiaan puukerrostalon ulkokuorien uusimis- ja energiaparannustyöt vuonna 2023. Uusittiin myös ikkunat ja ovet yms. ulkokuoren varusteet. Vesikate uusittiin konesaumakatteeksi ja räystäät jatkettiin. Sisältä täydennettiin yläpohjan eristys ja porrashuoneet maalattiin. Työhön sisältyi energialaskelma ja Aran avustushaun palvelut. 6 vuotta sitten suunnittelimme ja teimme rakennuttamisen perustusten kuvanapitojärjestelmän uusimisen.  Kuiva ja lämmin talo!

Rautaharkossa valmistui 65-vuotiaan asbestikuitu-puukerrostalon kaikkien ulkopuolen pintojen uudistaminen vuonna 2022, suunittelu ja rakennuttamistehtävät. Perustuksille tuli  uusi kuivanapitojärjestelmä, pihainfra, vesikatto ja julkisivut, lisäksi mm. uusi jätehuoltorakennus. Kohde oli 7.s "samanlainen tyyppitalomme". Näihin meillä on ns. oma toimiva konsepti. Kahdeksas on tehty. 

Vuonna 2022 valmistui Kangasalan Liuttuun betonielementtirakenteisen rivitaloyhtiön energiaparannustyöt. Kohteessa oli suunnittelumme ja teimme rakennuttamispalvelut. Uusittiin ilmalämmitysjärjestelmä. Uusittiin ikkunat matalaengiaikkunoiksi "kaikin herkuin". Tehtiin energialaskelma ja avustettiin Aran avustushaussa. 

Kaikkiaan olemme tehneet yli 100 kpl erityyppisten asuintalojen julkisivujen uudistuksia kohteen mukaan. 

  • Vuosina 2010–2023 olemme tehneet mm. Härmälän, Pispalan, Rautaharkon, Nekalan ja Viinikan puukerrostalojen uudistamisia, pihatöitä, perustuksien salaojituksia ja eristyksiä, vesikattojen uusimista ja räystäiden jatkamista, julkisivujen lisäeristyksiä ja puuvuorauksia sekä ikkunoiden ja ovien uusimistöitä
  • Kalevassa kerrostalon julkisivujen peruskorjaus aaltomaisilla kuitusementtilevyillä vuonna 2008
  • Tampereen ensimmäinen terrakotta-tiililaatta julkisivuille ja lisäeristys suureen betonielementti kerrostalon vuonna 2004
  • Teimme ensimmäisen rappaustyösuunnittelumme korkeaan rapattuun kerrostalon vuonna 2000, johon tuli lasivillalämpörappaus ja ruiskupinnoitus
  • Tampereen ensimmäinen kivivillaeristys ja ruiskurappaus teollisuusrakennukseen vuonna 1982
  • Nekalan puukerrostaloon profiilipeltikuori vuonna 1977
  • Suunnittelimme vuonna 2009 Kalevaan 1962 rakennetun Suomen ensimmäisen täyselementtitalon julkisivujen uudistuksen.
  • Rakennustöihimme on sisältynyt olla useiden jugend-talojen julkisivutöissä urakoitsijana, valvojana, suunnittelija ja rakennuttajana